NJOFTIME

Njoftim per vend te lire pune

Njoftim per 2 (dy) vende te lira pune ne pozicionin Specialist, Sektori i Qendrave Historike, Arkitektura e Tradites dhe Peisazhit ...
Më Shumë

Njoftim per vend te lire pune

Njoftim per  1 (një) vend te lire pune ne pozicionin Specialist ne sektorin e Finances dhe Sherbimeve Mbeshtetese ...
Më Shumë

Ditët Evropiane të Arkeologjisë

Ditët Evropiane të Arkeologjisë vijuan në Parkun Kombëtar të Butrintit, ku ekipit të arkeologëve të IKTK-së iu bashkuan arkeologët e ...
Më Shumë

Durrës, aktivitete në kuadër të Ditëve Evropiane të Arkeologjisë

Kanë nisur sot aktivitetet në kuadër të Ditëve Evropiane të Arkeologjisë, qëllimi i të cilave, është të afrojë sa më ...
Më Shumë

Ditët Evropiane të Arkeologjisë

Në datat 17, 18, 19 qershor 2022, INRAP (Institut National de Recherches Archéologiques Préventives) në Francë, organizon një nga aktivitetet ...
Më Shumë

Vizitë e përfaqësuesve të Shkollës së Konservimit të Galicias, Pontevedra, Spanjë

Specialistë të Sektorit të Veprave të Artit, pranë Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore mirëpritën në laborator përfaqësues të Shkollës së ...
Më Shumë

Procesi i konsultimit me komunitetin në Berat-Gjirokastër

Kemi kënaqësinë të ndajmë me ju të dhënat e para nga puna intensive dhe mjaft cilësore e realizuar nga studentët ...
Më Shumë

Inspektim në Muzeun Etnografik, Krujë

Falë programit #EU4Culture, ndërtesa e Muzeut Etnografik të Krujës po i nënshtrohet ndërhyrjeve restauruese, procesit të muzealizimit dhe përmirësimit të ...
Më Shumë

Gërmimi arkeologjik i shpëtimit në termën e periudhës romake, pranë fshatit Rrasë

Ka nisur puna për gërmimin arkeologjik të shpëtimit për zbulimin e strukturave të një terme të periudhës romake, pranë fshatit ...
Më Shumë

Takim teknik mbi hartimin e Planit Strategjik të Rimëkëmbjes …

Takim teknik mbi hartimin e Planit Strategjik të Rimëkëmbjes mbi “Trashëgiminë Natyrore dhe kulturore të rajonit të Ohrit” Në qytetin ...
Më Shumë

Konsultim me komunitetin në kuadër të PMI Berat dhe Gjirokastër

Jemi në terren për procesin e konsultimit me komunitetet e qyteteve të Beratit dhe Gjirokastrës, në kuadër të Hartimit të ...
Më Shumë

Njoftim mbi shpalljen e kanditat fitues

Njoftim mbi shpalljen e kandidatit fitues per vendin e lire te punes ne pozicionin ''Specialist ne Sektorin e Monitorimit Veprimtarise ...
Më Shumë

NJOFTIM

MBI VLERËSIMIN PARAPRAK TË DOKUMENTACIONIT TË KËRKUAR DHE KUALIFIKIMIN E KANDIDATEVE NE FAZËN E PARË, PËR VEND TË LIRË PUNE ...
Më Shumë

Studentët bëhen pjesë e PMI Berat-Gjirokastër

Një tjetër bashkëpunim ka nisur, mes Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore me CHwB Albania, Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë dhe ...
Më Shumë

Përfundojnë ndërhyrjet në Kalanë e Prezës

Nga tërmeti i datës 26 Nëntor 2019, një numër i konsiderueshëm i pasurive kulturore apo dhe objekteve brenda zonave pasuri ...
Më Shumë

Aplikoni për Bonusin e Rijetësimit

Aplikoni për të përfituar nga Bonusi i Rijetësimit, nisma më e re e Qeverisë Shqiptare, që mbështet të gjithë ata ...
Më Shumë

Inspektim në fshatin Lekël, në Tepelenë

Inspektimi i radhës i specialistëve të Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe Drejtorisë së Shërbimit Arkeologjik u realizua në fshatin ...
Më Shumë

Njoftim per vend te lire pune

Njoftim per vend te lire pune ne pozicionin Specialist ne sektorin e Monitorimit te veprimtarise arkeologjike nentokesore dhe nenujore, ne Drejtorine ...
Më Shumë

Njoftim per vend te lire pune

Njoftim per vend te lire pune ne pozicionin Specialist ne sektorin e Arkitektures Antiko-Mesjetare ne Drejtorine e Monumenteve te Kultures, ...
Më Shumë

Restaurim i ikonës “Joan Pagëzori me skena”

Në Laboratorin e Restaurimit të Veprave të Artit pranë Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore, ka përfunduar restaurimi i ikonës “Joan ...
Më Shumë

Inspektim në Kishën e Shën Mëhillit, në Mingul, Gjirokastër

Specialistë të Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore kanë inspektuar Kishën e Shën Mëhillit, në fshatin Mingul, Gjirokastër. Kisha, monument kulture ...
Më Shumë

Nis puna për kartelizimin digjital të pasurive kulturore

Në ambientet e IKTK-së, mes specialistëve të Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe organizatës Trashëgimia Kulturore pa Kufij Shqipëri (CHwB ...
Më Shumë

IKTK merr pjesë në Konferencën Shkencore “Viti Akademik 2021”

Instituti Kombëtar i Trashëgimisë Kulturore u përfaqësua në Konferencën Shkencore “Viti Akademik 2021”, organizuar nga Instituti i Arkeologjisë, konferencë e ...
Më Shumë

18 Prilli, Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Siteve Arkeologjike

Tematika e përzgjedhur për këtë vit, në kuadër të ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Siteve Arkeologjike është: “Trashëgimia dhe Klima”, ...
Më Shumë

Thirrje për artikuj “Revista Monumentet Nr.61”

Redaksia e Revistës “Monumentet” fton të gjithë të interesuarit, që të kontribuojnë me artikujt e tyre, në numrin e radhës ...
Më Shumë

Gjetje rastësore pranë fshatit Kthellë, Mirditë

Specialistët e IKTK kanë realizuar hulumtimin në terren të gjetjeve arkeologjike rastësore, pas njoftimit të dhënë nga banorët e zonës, ...
Më Shumë

Njoftim Vleresimi Faza II- date 01.04.2022

Njoftim Vleresimi Faza II- date 01.04.2022 ...
Më Shumë

Njoftim : Mbi vleresimin paraprak Faza I

Njoftim - Mbi vleresimin paraprak Faza I - per 2 vendet vakante ...
Më Shumë

IKTK merr pjesë në Këshillin Europian të Arkeologjisë

Në Muzeun e Historisë së Natyrës në Vjenë është duke u zhvilluar takimi i 23-të vjetor i Këshillit Europian të ...
Më Shumë

Marrëveshje bashkëpunimi me organizatën Trashëgimia Kulturore pa Kufij Shqipëri (CHwB Albania)

Në ambientet e IKTK-së u nënshkrua Marrëveshja e Bashkëpunimit ndërmjet Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe organizatës Trashëgimia Kulturore pa ...
Më Shumë