Njoftime

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Tashmë itinerarit turistik të Parkut Arkeologjik të Amantias i është shtuar një tjetër monument unik për t’u eksploruar nga turistët. Puna intensive e specialistëve të Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe specialistëve të Drejtorisë Rajonale të Trashëgimisë Kulturore Vlorë,...

Tashmë të gjithë kanë mundësinë të ndjekin një itinerar të ri përgjatë tureve në jug të vendit. Kanë përfunduar ndërhyrjet konservuese-restauruese në Kishën e Shën e Premtes, monument kulture i kategorisë së I–rë, duke e nxjerrë këtë kishë nga gjendja e rrezikut në të cilën...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Në Laboratorin e Restaurimit të Veprave të Artit, pranë Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore, përfundoi restaurimi i ikonës: “Vajtimi i mbivarrshëm”, pjesë e fondit të Muzeut Historik Kombëtar. Vepra është një ndër ikonat e rralla që ndodhen në këtë...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Projekti i financuar në kuadër të projektit Mo.Na - Interreg IPA, Balkan Mediterranean, bëri të mundur kryerjen e ndërhyrjeve konservuese dhe restauruese në monument, duke e rikthyer kështu në një atraksion edhe më tërheqës për vizitorët e Butrintit. Porta...

Është mbajtur ceremonia e nisjes së procesit të digjitalizimit të arkivit teknik të Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore, me pjesëmarrjen e Ministres së Kulturës, Ambasadorit Zvicerian në Shqipëri, zyrës së UNESCO-s në Venezia, drejtoreshës së IKTK-së dhe specialistëve të fushës. Projekti për digjitalizimin e arkivës teknike...

Muzeu Kombëtar i Arsimit ose Mësonjëtorja e Parë Shqipe është simboli i përpjekjes për gjuhën amtare. Tashmë ky muze është transformuar në një muze bashkëkohor, ku brezat e rinj do të njohin rrugëtimin e paraardhësve drejt dijes. Një punë e përkushtuar, e mbështetur financiarisht nga Qeveria Shqiptare,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="grid" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1603442459727{border-right-width: 20px !important;border-left-width: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Atelie Restaurimi 2020 - Konservimi i Mozaikut të Tiranës. [/vc_column_text][vc_column_text]Qendra Rajonale për Konservim dhe Restaurim pranë Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore (IKTK) organizoi në datat 15 shtator - 15...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="grid" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1603442459727{border-right-width: 20px !important;border-left-width: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}" z_index=""][vc_column][vc_column_text] Itinerari Fantastik i Junia Rufinës, Butrint. [/vc_column_text][vc_empty_space height="12px"][vc_column_text]Në 4 tetor 2020, në Parkun Kombëtar të Butrintit u realizua aktiviteti “Itinerari Fantastik i Junia Rufinës”, një aktivitet interaktiv, ku nëpërmjet...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="grid" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern" css=".vc_custom_1603442459727{border-right-width: 20px !important;border-left-width: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}" z_index=""][vc_column][vc_column_text] “Preke Trashëgiminë”, aktivitet në Parkun Arkeologjik të Apolonisë. [/vc_column_text][vc_empty_space height="12px"][vc_column_text]Në 29 shtator, me rastin e Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore dhe në kuadër të progjektit 3D-IMP-ACT, në Parkun Arkeologjik...