Aktivitete

Është mbajtur ceremonia e nisjes së procesit të digjitalizimit të arkivit teknik të Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore, me pjesëmarrjen e Ministres së Kulturës, Ambasadorit Zvicerian në Shqipëri, zyrës së UNESCO-s në Venezia, drejtoreshës së IKTK-së dhe specialistëve të fushës. Projekti për digjitalizimin e arkivës teknike...

Muzeu Kombëtar i Arsimit ose Mësonjëtorja e Parë Shqipe është simboli i përpjekjes për gjuhën amtare. Tashmë ky muze është transformuar në një muze bashkëkohor, ku brezat e rinj do të njohin rrugëtimin e paraardhësve drejt dijes. Një punë e përkushtuar, e mbështetur financiarisht nga Qeveria Shqiptare,...

Në ditën e tij të lindjes, 23 Tetor 1871, u rikthyem në Fishtë, në banesën ku At’Gjergj Fishta jetoi në periudhën e hershme të jetës së tij. Objekti është monument kulturor i kategorisë së II-të, pozicionuar në fshatin Fishtë, rreth 15 km nga Lezha. Projekti...